Εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»

Την ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στην Πλατεία του Δημαρχείου* στην Πόλη της Σάμου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του.
Με την ενέργεια αυτή, μέσω διασκεδαστικών και διαδραστικών παιχνιδιών, όπως το κυνήγι θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της ανακύκλωσης, το φιδάκι, το παζλ, οι κρίκοι, ο στόχος και άλλα παιχνίδια, ειδικά προσανατολισμένα στο θέμα της ανακύκλωσης, το Λούνα Παρκ, ψυχαγωγεί και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά στα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος και στην ορθή χρήση του.
Με σύνθημα «τίποτα δεν πάει χαμένο» και ότι όλες οι συσκευασίες αξιοποιούνται μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή του ευαισθητοποιημένου πολίτη, ξεκινάμε τη δράση αυτή από τη βάση, που είναι τα παιδιά μας!
1Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η ικανοποίηση στα παιδιά ότι συμμετέχουν και αυτά ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετέχουν συνολικά 400 παιδιά Δημοτικών Σχολείων. Θα δημιουργηθούν 4 τμήματα των 100 παιδιών που θα παίζουν και παράλληλα θα ενημερώνονται για την ανακύκλωση ανά 1 ώρα.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα είναι στις 09:00 και το τελευταίο τμήμα παιδιών θα ξεκινήσει το παιχνίδι του στις 12:00.
*Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης της Σάμου.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»