Συχνές Ερωτήσεις

01. Τι είναι το Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων;

Το «Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων» είναι μία κοινή δράση του Δήμου Σάμου και του Πανεπιστημιού Αιγαίου με στόχο τη διασύνδεση με τους απόδημους Σάμιους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

02. Ποιός ο σκοπός του Ψηφιακού Κέντρου Αποδήμων Σαμίων;

Το «Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων» είναι ένα πρότυπος διαδικτυακός τόπος που υλοποιεί καινοτόμες δράσεις και υπηρεσίες για τη διασύνδεση των απανταχού Σαμιωτών με την κοινωνία και την καθημερινή πραγματικότητα της Σάμου.

03. Τι δυνατότητες προσφέρει το Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων;

Το «Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων» προσφέρει τις εξής πρωτοποριακές δυνατότητες:

 • Α. Καταγραφή και επίδοση προσωπικού κωδικού σε κάθε απόδημο Σαμιώτη. Με την άδεια του κάθε χρήστη, οι πληροφορίες του θα δύνανται να δημοσιοποιούνται ώστε να προάγεται η σύνδεση των αποδήμων στις τοπικές τους κοινωνίες. Δυνατότητα εισαγωγής, συντήρησης και αναζήτησης πληροφοριών γενεαλογικού δένδρου ανά οικογένεια.
 • Β. Ενημέρωση των αποδήμων για τα τοπικά ζητήματα, τις πρωτοβουλίες και τα δρώμενα του νησιού. Η ενημέρωση θα μπορεί να έχει εξειδικευμένο χαρακτήρα, δίνοντας στους απόδημους τη δυνατότητα να παρακολουθούν στενά τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.
 • Γ. Εξ αποστάσεως, ψηφιακά μαθήματα της Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, ώστε να συντηρείται η επαφή των αποδήμων με τον ελληνικό πολιτισμό.
 • Δ. Αναζήτηση Χρήσιμων Τηλεφώνων του Νησιού.
 • Ε. Ακρόαση Online Ραδιοφωνικών Σταθμών του νησιού.
 • Ζ. Αναζήτηση Συλλόγων Απόδημων Σαμίων αλλά και Ελλήνων γενικότερα.
 • Η. Ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης των εγγεγραμμένων αποδήμων για ζητήματα που αφορούν υπηρεσίες του Δήμου Σάμου, με δυνατότητα εξυπηρέτησης από το προσωπικό του Δήμου που θα διατίθεται για την υποστήριξη των αποδήμων.

 • Θ. Υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στη Σάμο, με πληροφορίες για όλες τις σχετικές δράσεις και επενδυτικές ευκαιρίες που ανακοινώνονται για το νησί.
 • 04. Πώς μπορώ να εγγραφώ στο Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων;

  Μπορείτε να εγγραφείτε απλά πατώντας εδώ  ή διαφορετικά πηγαίνοντας στην Αρχική Σελίδα και πατώντας την επιλογή Εγγραφή.

  05. Πώς μπορώ να συνδεθώ στο Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων;

  Μπορείτε να συνδεθείτε απλά πατώντας εδώ ή διαφορετικά πατώντας την επιλογή Είσοδος από το μενού επιλογών.

  06. Μου εμφανίζει μήνυμα το ακόλουθο μήνυμα “ERROR: Το Όνομα Χρήστη που πληκτρολογήσατε είναι λανθασμένο.”. Τί κάνω;

  Εάν σας εμφανίζει το παραπάνω μήνυμα σημαίνει ότι είτε πληκτρολογήσατε λάθος το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης σας. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουρος για το όνομα χρήστη σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές του συστήματος μέσω της κατάλληλης φόρμας πατώντας εδώ. Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης σας παρακαλώ πατήστε εδώ για να τον ανακτήσετε.

  07. Μου εμφανίζει το ακόλουθο σφάλμα κατά την διαδικασία εγγραφής “* Το πεδίο είναι απαραίτητο!”. Τι σημαίνει;

  Το παραπάνω μήνυμα λάθους εμφανίζεται όταν δεν έχετε συμπληρώσει ένα απαραίτητο πεδίο. Τα απαραίτητα πεδία κατά τη διαδικασία εγγραφής είναι σημαδεμένα με αστερίσκο (*).

  08. Μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου;

  Βεβαίως. Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας μέσω του μενού επιλογών πατώντας “Ο Λογαριασμός μου” -> “Προφίλ” -> “Ρυθμίσεις” -> “Γενικά”.

  09. Πώς μπορώ να ανεβάσω μια φωτογραφία προφίλ;

  Μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία σας απλά πηγαίνοντας στην επιλογή του μενού Ο Λογαριασμός μου -> Προφίλ -> Προβολή και έπειτα πατώντας “Αλλαγή Εικόνας Προφίλ” .

  10. Σε ποιούς απευθύνεται το Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων;

  Σ’ όλους τους απόδημους Σάμιους είτε του εξωτερικού είτε του εσωτερικού.

  11. Ποιοί είναι οι Όροι και Προϋποθέσεις του Ψηφιακού Κέντρου Αποδήμων Σαμίων;

  Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τους Όρους και Προϋποθέσεις.

  12. Πώς αλλάζω τα στοιχεία στο προφίλ μου;

  Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει κατά την εγγραφή σας και να τα τροποποιήσετε μέσω του Προφίλ σας, επιλέγοντας είτε “Προβολή” (για να τα ελέγξετε) είτε “Αλλαγή” (για να τα αλλάξετε ή να συμπληρώσετε περισσότερα στοιχεία).

  13. Τί είναι ο Σύμβουλος Αποδήμων;

  Οι Σύμβουλοι Αποδήμων είναι στελέχη του Δήμου Σάμου που μπορούν να βοηθήσουν για θέματα που σας απασχολούν του Δήμου και του νησιού γενικότερα.

  14. Μπορώ να κάνω μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας;

  Ναι μπορείτε να κάνετε μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας πατώντας εδώ ή μέσω του μενού επιλογών πατώντας “Υπηρεσίες προς Απόδημους” και έπειτα “Μαθήματα”.

  15. Έχω ιδέα για την ιστοσελίδα Απόδημοι Σάμιοι. Πού μπορώ να την πω;

  Μπορείτε να μας πείτε τις ιδέες σας για τον ιστότοπο Απόδημιοι Σάμιοι είτε μέσω του φόρουμ μας, που βρίσκεται εδώ, είτε μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας που υπάρχει εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω στο μενού Επιλογών πατώντας “Φόρουμ” ή “Επικοινωνία.

  16. Δε βρήκατε απαντήσεις στα ερωτήματά σας;

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία είτε μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας είτε στο ακόλουθο email: apodimoi.samioi@gmail.com ( Εάν είστε χρήστης του συστήματος μας παρακαλώ συμπεριλάβετε στο μήνυμά σας το email σας. )